Merlo Verreiker Dealer: Kwaliteit En Service In Nederland
Merlo Verreiker Dealer: Kwaliteit En Service In Nederland
Blog Article
Officiële Merlo Dealer: Topkwaliteit Verreikers In Nederland
In de verklaring moet beschreven staan aan welke type verreikers de personenwerkbak gekoppeld mag worden. Dit moet beoordeeld zijn door een daarvoor aangemelde instantie. In de verklaring moet de naam, het adres en het identificatienummer staan van de instantie die de beoordeling heeft uitgevoerd. Het harnas en de positioneringslijn zijn (zonder gereedschap) niet los te koppelen van de personenwerkbak.
Als bediening vanuit de cabine van de verreiker plaatsvindt en er is een persoon in de personenwerkbak, moet de personenwerkbak een vrijgaveknop hebben. Door de vrijgaveknop ingedrukt te houden, geeft de persoon in de personenwerkbak toestemming aan de persoon in de cabine om de machine te bedienen. De vrijgaveknop moet op een veilige plaats in de personenwerkbak zitten.
De verreiker heeft een noodstop die vanuit de cabine te bedienen is. Voor het heffen van personen gelden striktere veiligheidsgrenzen dan voor goederen. Een verreiker met een personenwerkbak eraan moet daarom voorzien zijn van een zogeheten hoogwerkerstand. De hoogwerkerstand begrenst het hefvermogen tot maximaal 50 procent van de oorspronkelijke capaciteit.
Vind De Perfecte Merlo Verreiker Bij Onze Dealer In Nederland
De verreiker mag niet in werking kunnen treden als de koppeling niet vergrendeld en geborgd is. Dan mag de machine niet gebruikt worden. Neem contact op met de fabrikant om na te gaan of de machine valt aan te passen. Biedt de fabrikant geen hulp bij het aanpassen van de machine? Meld dit dan bij de Nederlandse Arbeidsinspectie via het formulier 'Productveiligheid' Voor fabrikant van verreikers met daaraan een te openen personenwerkbak is een Europese norm ontwikkeld waarin de specificaties en criteria staan beschreven: Transportwerktuigen voor ruw terrein – veiligheidseisen en verificatie (NEN-EN 1459-9:2021).
Afgelopen herfst hebben we zeven verreikers in één keer getest. Als we kijken naar de puntenscore, dan blijkt dat JCB wint. Foto's: Mark Pasveer. We hebben in één keer zeven verreikers getest. Het gaat om het populaire segment: verreikers die 4 ton tillen en tot 7 meter hoog reiken. Conclusie: de JCB-verreiker wint op de meeste onderwerpen, en is daarmee de overall-testwinnaar.
Merlo Dealer Nederland: Excellence In Verreikers
Het gaat om het populaire segment: verreikers die vier ton tillen en zeven meter hoog reiken. Deze zeven verreikers deden mee (in alfabetische volgorde) Bobcat TL 43.80 HF Agri**** Claas Scorpion 741 Varipower JCB 542-70 AgriXtra Kramer KT407 Manitou MLT 741-140 V+ Merlo TF42.7 TTCS-145-CVTRONIC New Holland TH7.42 Elite De verreikers zijn ruim twee weken lang uitvoerig getest op een aantal agrarische bedrijven in Denemarken, en ingezet voor allerhande klussen verschillende melkveebedrijven.
Denk aan: comfort, rijgedrag en hoe gemakkelijk dagelijks onderhoud gaat. Daarnaast ondergingen alle verreikers verschillende metingen. Hierbij moet je denken aan zaken als hefkracht, trekkracht, snelheid van de giek, wendbaarheid en bijvoorbeeld geluidsniveau in de cabine. Ook bijzonder: we hebben gemeten hoeveel zicht je rondom hebt, gezien vanaf de bestuurdersstoel.
Officiële Merlo Dealer: Kies Voor Kwaliteit In Nederland
Een ding verklappen we alvast; de JCB-verreiker eindigt bovenaan. klik hier Wil je alle details weten en hoe de exacte puntenscore in elkaar steekt? Check dan TREKKER magazine nr. 400 (januari 2022) en nummer 401 (februari 2022). In deel 1 leggen we alle meetresultaten naast elkaar. Je leest hierin bijvoorbeeld dat je in de Claas-verreiker het meeste zicht rondom hebt, dat de Mero-giek (verreweg) het snelste beweegt en dat de Manitou-cabine (gemiddeld gezien) het stilste van allemaal is.
Per merk publiceren we wat opvalt tijdens dagelijkse bezigheden, denk hierbij aan: hoe goed ruitenwissers functioneren, hoe gemakkelijk je in- en uitstapt en hoe het rijgedrag is. De resultaten hiervan lees je in uitgave nummer 401 en publiceren we in de komende weken gespreid online. Houd daarom de website in de gaten.
Bijvoorbeeld: hier wordt getest hoeveel ruimte iedere verreiker nodig heeft om een stal of schuurdeur in te draaien. Niet alleen de draaicirkel is hierbij van belang, maar ook hoe ver een giek naar voren uitsteekt. Een gecertificeerd testbedrijf heeft voor ons de hefkracht van elke machine gemeten. Hierbij hebben we op drie verschillende hefhoogtes gemeten, en met drie verschillende afstanden van de telescopische giek.
Opvallend, is dat alleen JCB exact het hefvermogen levert wat in de brochure staat. Alle andere heffen méér dan wat in de folder staat. Foto: John Christensen. Belangrijk punt bij verreikers, is het zicht rondom. Dat hebben we op deze manier gemeten. We plaatsten in de nacht een gecertificeerde lamp op de bestuurdersstoel op ooghoogte van de chauffeur.
Merlo Dealer Nederland: Hoogwaardige Verreikers
We meten hierbij grote verschillen, vooral aan de rechterkant. We hebben ook getest hoe geschikt de verreikers zijn voor transport. Dat deden we door met een beladen kipper (12,5 ton) dezelfde lange route (23 kilometer) te rijden door het heuvelachtige, Deense landschap. We konden terecht in een grote zandafgraving om praktijkervarig op te doen met iedere verreiker.
Zo konden we een groot aantal potstallen uitmesten, balen verplaatsen en grond transporteren. En de machines zijn ingezet voor allerhande dagelijkse werkzaamheden. Na een testperiode van ruim twee weken zijn alle machines uitgebreid besproken. Alle onze bevindingen en conclusies lees je in de uitgaves 400 en 401 van TREKKER Magazine.
Een machine die elke dag draait, moet betrouwbaar zijn. Mede daarom wisselt Wim Bos, melkveehouder in het Groningse Zuidbroek, iedere zes jaar zijn verreiker in voor een nieuw exemplaar. De verreiker is niet meer weg te denken van het bedrijf. De winst vertaalt zich in arbeidsbesparing en gebruiksgemak: 'Een shovel is niet per se slechter, maar een verreiker past beter bij ons bedrijf.' Het alternatief voor de nieuwe verreiker was een tweedehands shovel.
Natuurlijk is dit een investering, maar per draaiuur denk ik dat we op gelijke kosten uitkomen', redeneert Wim Bos. Balen kuil uithalen en overbrengen in de mengwagen, voer uitschuiven van de ene stal naar de andere of het vervangen van een tl-balk hoog in de schuur, er gaat geen dag voorbij zonder dat de verreiker wordt ingezet op de boerderij in Zuidbroek.
Merlo Dealer Nederland: Toonaangevend In Verreikers
Sindsdien runt hij de boerderij samen met zijn vrouw. 'En met mijn vader. Die werkt nog volop mee want hij kan nog geen afscheid nemen.' En juist vader Tonny maakt vele uren op de verreiker. 'Hele dagen is misschien overdreven, maar de machine wordt intensief gebruikt, jaarlijks zo'n duizend uur', schat Bos.
Met een shovel kun je zo hoog niet tillen 'Voorheen deden we veel met een shovel. Maar toen deze aan vervanging toe was, zijn we verder gaan kijken', zegt hij. Het laden van de mengwagen – we hebben een hoge voermengwagen van 32 kuub – was moeilijk met de shovel.
Alle kuil wordt ingekuild in ronde balen. Die balen liggen op het land en moeten naar huis, daarvoor gebruikten we dan een shovel met tweepaksklem. In vergelijking met een verreiker is die veel zwaarder, waardoor we meer sporen in het land kregen.' En zo kwam in 2007 de eerste verreiker van Manitou in beeld.
Officiële Merlo Dealer: Vertrouwd In Nederland
'Een shovel of voorlader is niet per se slechter. Ze zijn alleen minder wendbaar, door ons gebruik op het land is dat voor ons wel gewenst. Daarnaast doen we alles in ronde balen, we moeten daarom iedere keer afstappen om het plastic af te snijden. Het in- en uitstappen gaat op de verreiker veel makkelijker.
Report this page